h1

Smukke mennesker får pigebørn

3. august 2006

Det her er interessant. Karaktertræk som intelligens, styrke og udseende er naturligvis arvelige, men en japansk/engelsk professor mener nu at kunne konkludere, at forældre har større chance for at få børn af det køn, deres karaktertræk vil gavne mest. Dvs. smukke forældre har 36% større chance for at få piger, da det vigtigste for tøser i parringsspillet er at være lækre, mens robuste, stærke og intelligente forældre vil med større sandsynlighed få drengebørn, da det er disse karakteregenskaber, der er vigtige, for at kunne opnå en høj socio-økonomisk status – at blive alfahan – hvilket igen er det vigtigste for mænd, når de skal tiltrække de lækre tøser.

Tja, ud fra et evolutionært synspunkt giver det god mening. Forældre har interesse i at sikre deres børn de bedst mulige vilkår, så hvorfor ikke forbinde karakteregenskaberne med bestemte køn?

Over længere tid betyder det, at mænd generelt vil blive grimmere og grimmere, klogere og klogere, mens kvinder vil blive pænere og pænere, dummere og dummere. Men skønhed er relativ og kan ikke sammenlignes på tværs af køn (hvornår har du sidst hørt nogen sige: “Hun er pænere end ham”?), så det kan sådan set være ligegyldigt. Men sådan forholder det sig jo ikke med intelligens, der sagtens kan sammenlignes på tværs af køn. Med andre ord bliver manden kvinden stadigt mere og mere overlegen.

Som fyr er det altså en teori, man alt i alt må bakke op om. (Og glemme, at skulle den være sand, virker det mærkeligt, det først opdages nu.)

Beautiful people have girls | NEWS.com.au

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: