h1

Drenge er bygget til at være risikovillige

9. juli 2007

Mit læserbrev i JydskeVestkysten fredag:

Man homogeniserer mælk, så hvorfor ikke homogenisere børn? Det synes at være logikken for ligestillingsminister Eva Kjer Hansen, når hun siger, at forældre og pædagoger bør behandle alle børn ens.

Men drenge og piger er ikke ens. Det er naturligt, at drenge leger farlige lege, at de vil være brandmænd, politimænd og racerkørere, for drenge er bygget til at være risikovillige. Det mandlige kønshormon testosteron pumpes rundt i kroppen hos alle mænd. Testosteron bruges ikke kun som doping af atleter til opnå større muskelmasse, det produceres naturligt hos alle og har også indflydelse på vores opførsel. Det er direkte medvirkende til, at mænd mere aggressivt end kvinder sætter sig mål, og at de mere aggressivt er villige til at løbe de risici, som skal løbes, for at nå målene. Derfor var det på tværs af kulturer altid manden, der gik på jagt i oldtiden, og derfor er det stadig mænd på tværs af kulturer, der flertalligt bliver brandmænd, direktører og starter egne virksomheder.

Endvidere viser forskning, at mens kvinder er bedre til at overskue flere ting på én gang, så er mænd bedre til udelukkende at fokusere på én enkelt ting. Derfor er der naturligt forskel på, hvilke arbejdsopgaver hvilket køn løser bedst.

Kvinder skal naturligvis ikke forhindres i at besætte farlige stillinger. Men medmindre Eva Kjer vil tvangsdope kvinder med steroider, så vil det nu engang altid være mænd, der vil dominere disse arbejdsfunktioner. Vi er skabt til det.

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: