h1

Mine oversættelser

Den Objektivistiske etik
For unschooling
Et interview med Paul Cantor: Østrigsk økonomi og kultur
Krigens teori om arbejdskraft
Klassisk liberalisme og verdensfreden
Findes der en liberalistisk udenrigspolitik?
Derfor stemmer jeg ikke
Selvregulering og høflighedens forfald
Israelsk-Palæstina og klassisk liberalisme
Frivillig modstand

The Road to Freedom – Fra min danske artikel

Frihedens filosofi – en animeret introduktion til frihedens principper

2 kommentarer

 1. Kærlighed kan betyde mange ting, men forstås normalt som en varm inderlig følelse af hengivenhed over for et andet menneske. Kærlighed kan være erotisk og romantisk, og det er denne betydning de fleste vil forbinde ordet med. Men kærlighed bruges også om det at holde af og være knyttet til et andet menneske, især familiemedlemmer eller nære venner. Også kæledyr kan være genstand for kærlighed. I mere overført forstand kan der bestå en slags kærlighedsrelation til ting eller situationer. Her omtales kærligheden ofte mere overfladisk eller metaforisk, som i vendingen “jeg elsker duften af nybagt brød”. Endelig kan der for religiøse mennesker være tale om en kærlighed til Gud, og særligt i kristendommen er næstekærlighed et centralt begreb.

  Et kæledyr er et dyr man holder i sit hjem.
  De mest normale kæledyr er hund og kat, men også andre dyr, f.eks. forskellige former af gnavere anses for at være kæledyr.
  Et kæledyr er et dyr som ejeren holder af og beholder dem pga. det selskab dyret kan tilbyde. Normalt vil man ikke forvente at disse dyr skal arbejde for mennesket eller blive spist af mennesket. At have et kæledyr kræver omsorg og den rette pleje.
  Der findes også hobbydyr eller selskabsdyr, men disse er som regel dyr man ikke kan være sociale sammen med, f.eks. i form af krybdyr eller fisk. Nu om dage er det ikke usædvanligt at holde mere eksotiske former af pattedyr, og disse går som regel også ind under betegnelsen hobbydyr, da de kræver store udendørs anlæg, og det er ikke dyr man aktivt bruger tid sammen med, men mere dyr man observerer. Her kan arter som næsebjørn, vaskebjørn og domesticerede arter af ræve nævnes.
  Forelskelse, kærlighed og begær er 3 forskellige følelser eller måske snarere primitive drifter, som kan måles 3 forskellige steder i hjernen, fordi hver tilstand udløser forskellige hormoner. På engelsk har man interessant nok ikke to forskellige ord for forelskelse og kærlighed. Forelskelse er en af menneskets stærkeste oplevelser.
  Holdningerne til kærligheden er meget forskellig fra menneske til menneske. Nogle mener, at man kun elsker én gang i livet, at de straks vil vide det, når de møder deres livs kærlighed, at lige netop deres elskede er et helt særligt menneske – et pragteksemplar af menneskearten – udvalgt til netop dem, og så er der dem, der mener, at kærligheden overvinder alt. At kærligheden har en sådan styrke, at to mennesker der elsker hinanden, vil overvinde alle forhindringer, der måtte optræde på vejen til den fuldendte lykke. Nogen mener, at omtalte holdninger er lidt urealistiske. En undersøgelse har vist, at 40% af de personer, der oplever at blive afvist af målet for deres kærlighed, går ind i en depression. Måske er det ikke så godt, at være alt for urealistisk i sin holdning til kærlighed.
  Problemer opstår, når to med væsentlig forskellige holdninger til kærligheden forelsker sig, fordi de vil have forskellig tilgang til processen, som man kunne kalde kærlighedsforløbet.
  Nogen mener, at forelskelse og begær er opstået på to forskellige stadier i menneskets udvikling. Først kom begæret, meget senere kom så forelskelsen.
  Romantisk kærlighed kan gengældes eller forblive ugengældt. I det ene tilfælde kan gensidige udtryk for kærlighed føre til etableringen af et fast forhold, hvilket i de fleste tilfælde vil indeholde lidenskabelig seksuel kærlighed. Men når kærligheden er en-sidet (ugengældt), kan den afviste elsker i de værste tilfælde lide psykisk skade.
  Et aspekt af romantisk kærlighed er tilfældigheden af de møder, som kan føre til kærligheden. Det kan være af denne grund at mange i den vestlige verden historisk set har lagt langt mere vægt på romantisk kærlighed end andre kulturer hvori arrangerede ægteskaber er normen. Dog har globaliseringen af vestlig kultur spredt de vestlige ideer om kærlighed og romantik.
  Romantisk kærlighed blev en anerkendt lidenskab i Middelalderen, da uovervindelige barrierer af konventionelle regler og dyder nogle gange adskilte de elskende. Den fysiske tiltræknings kraft og den umulige intimitet resulterede i en agtelse af den elskede som ekstremt kostbar. At vinde den elskedes kærlighed, eller i det mindste vedkommendes opmærksomhed, har motiveret mange slags store bestræbelser såsom poesi, sange og dueller.


 2. Hvad har den copy/pastede smoere med mine oversaettelser at goere?Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: